Tech United

Nederland wereldkampioen voetbal

Nederland wereldkampioen voetbal?! Niets aan gelogen. Het Nederlandse voetbalteam van Tech United werd afgelopen jaar namelijk wereldkampioen robotvoetbal in João Pessoa (Brazilië). Tech United is het RoboCup-team van de Technische Universiteit Eindhoven. Als sponsor van het team is Capital Advertising nauw betrokken bij de RoboCup; een wereldwijde organisatie ter ondersteuning van robotica-research.

De wedstrijden worden totaal beheerst door voorgeprogrammeerde voetbalrobots op drie wielen. De kracht van het spel zit in strategie en overspelen. Nog belangrijker is het uiteindelijk doel van het robotvoetbal; de ontwikkeling van robotica. Aan het eind van het toernooi mogen alle teams elkaars software en hardware tot achter de komma analyseren. Voor een volgende overwinning moet je je kennisniveau dus blijven verhogen.

Dit jaar vindt de RoboCup van 19 tot en met 22 juli plaats in Seoul. In 2013 werd het WK Robotvoetbal in Eindhoven georganiseerd en verzorgden we de communicatie rond het evenement. Nu kijken we mee vanaf de zijlijn.

Banner-700x700-tech-united