Scoren met sportmarketing: Anycoin Direct gaat samenwerking aan met PSV

Nu het nieuws rondom Bitcoin dagelijks op onze schermen verschijnt, hebben steeds meer mensen interesse om in cryptovaluta te investeren. Maar hoe doe je dat als de enige crypto die jij kent, de cryptogram in de krant is? Op het platform van Anycoin Direct kun je niet alleen handelen in crypto, maar ook vragen stellen aan experts. Dat maakt Anycoin Direct het meest klantvriendelijke cryptoplatform van Europa. Om de naamsbekendheid in Nederland te vergroten, is Anycoin Direct sinds vorig jaar partner van PSV.

Klantvriendelijkste speler

Anycoin Direct is opgericht door drie Nederlandse vrienden. In 2013 willen ze Bitcoin kopen. Ondanks hun achtergrond in de IT, blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zo ontstaat het idee om een eigen platform te bouwen. Met zijn drieën ontwikkelen ze Bitplaats, een cryptocurrency exchange waar service centraal staat. Al snel groeit het uit tot een succes. Mensen waarderen de duidelijke uitleg en snelle hulp bij vragen van het platform.

Om de markt te verbreden, besluiten de oprichters in 2014 de naam van hun platform te veranderen in Anycoin Direct. Dit zet de grenzen naar de rest van Europa open. En hoe. In 2019 telt Anycoin Direct 400.000 gebruikers en even later groeien ze in Duitsland uit tot een van de grootste spelers op de markt. Het doel om het meest klantvriendelijke cryptoplatform te worden, wordt gerealiseerd. Dat blijkt wel uit de meeste (14.000) reviews op Trustpilot met een gemiddelde waardering van 4,5 uit 5.

Toppositie in het klassement

Ondanks de Nederlandse wortels en het succes in Europa, neemt Anycoin Direct in Nederland nog niet de nummer 1-positie in als we kijken naar het klassement van aantal gebruikers. Daar wil men met de sponsoring van PSV verandering in aanbrengen. Sportmarketing is al jaren een succesvolle manier om naamsbekendheid van merken te vergroten. Combineer dat met een wereldwijde trend waarbij crypto en sport elkaar ontmoeten, en je krijgt een gouden match.

Fanclub bouwen

Als één van de grootste Nederlandse voetbalclubs heeft PSV een brede doelgroep. Anycoin Direct profiteert hiervan door zichtbaar te zijn bij wedstrijden. Maar met alleen zichtbaarheid ben je er niet. Om het sponsorschap naar een hoger niveau te tillen, werkt Anycoin Direct samen met Capital Advertising. Met veel ervaring op het gebied van sportmarketing helpen we het cryptoplatform om het partnerschap met PSV uit te spelen. Zo worden fans van de voetbalclub, ook fans van Anycoin Direct.

A bit smarter

De eerste stap is al gezet. Momenteel schitteren bushokjes in Eindhoven met de abri’s van Anycoin Direct. Met de slogan ‘a bit smarter, a bit easier’ brengt Capital Advertising het platform onder de aandacht. Deze uiting komt de komende jaren op nog veel meer plekken terug. Momenteel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van gerichte campagnes om fans online en offline in actie te brengen.

Wil je meer weten over deze samenwerking of heb je interesse om sportmarketing in te zetten voor je bedrijf? Neem contact met ons op.

Benieuwd naar onze aanpak?

Bij Capital Advertising zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwe klanten. Mensen die doelen willen halen en onze inbreng waarderen. Bent u zo'n klant en bent u op zoek naar een goed bureau? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.


Den Bosch

‘s-Hertogenbosch
Het Zuiderkruis 23b
5215 MV ‘s-Hertogenbosch
073 613 30 30
info@capitaladvertising.nl

Amsterdam

Amsterdam
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
020 760 48 10
info@capitaladvertising.nl