Invicta | JM Correa

Juli 2022, Le Castellet, Frankrijk. Op racecircuit Paul Ricard verzamelt zich een team van bijna 20 mensen. Onder hen is Formule 3-coureur Juan Manuel Correa. Aan zijn pols schittert een uniek racehorloge van Invicta. Dat gaan we tijdens twee shootdagen vastleggen op de gevoelige plaat. Het thema? Invincible in detail.

Invincible in detail

Onoverwinnelijk. Het is het perfecte woord om Juan Manuel Correa te omschrijven. Het leven van de Ecuadoriaanse coureur verloopt als een jongensdroom. Hij wint titels met karten in zijn thuisland en de VS, werkt zich op naar de Formule 4, GP3 en behaalt podia tijdens zijn eerste jaar in de Formule 2 in 2019. De stap naar de hoogste raceklasse lijkt binnen handbereik.

Dan gaat het mis. Vreselijk mis. Tijdens de Formule 2-race in het Belgische Spa-Francorchamps is Juan Manuel betrokken bij een grote crash. Collega-coureur Anthoine Hubert overlijdt aan zijn verwondingen, Correa breekt beide benen en loopt een blessure op aan zijn ruggengraat. In de weken die volgen, ligt de dan 20-jarige coureur in coma.

Maar hij overwint. Na verschillende operaties volgt een maandenlang traject van revalidatie. Juan Manuel verbaast iedereen met zijn herstel. Al in 2021 weet hij een plek te bemachtigen in de Formule 3. De strijd die hij heeft geleverd, laat zien dat hij zich niet zomaar gewonnen geeft. Hij is, net als de Invicta S1-collectie, Invincible in detail.

Shoot in Frankrijk

Eind juni klopt Invicta aan bij Capital Advertising. Als vaste marketingpartner werken we dagelijks samen met het horlogebedrijf uit Miami. Eerder stonden onder andere basketballegende Shaquille O'Neal, American footballer Jason Taylor en de Muppets al eens voor de lens. De vraag voor deze opdracht: kunnen jullie binnen 4 weken een campagne lanceren met Juan Manuel Correa?

Dat tijdsbestek is kort. Toch lukt het dankzij een flexibele inzet om op 11 en 12 juli af te reizen naar het zuiden van Frankrijk. Daar maken we een videoproductie en fotoshoot. Op circuit Paul Ricard – met het kenmerkende rode en blauwe lijnenspel – brengen we de S1-collectie van Invicta in beeld. We vertellen het verhaal van Juan Manuel, maken actiebeelden van hem in zijn racewagen en schieten promotiemateriaal voor de horloges.

Internationale sportmarketing

Als onderdeel van de campagne, die onder meer op social media en televisie in USA en Europa te zien is, ontwikkelden we ook een activatiegame. Hierin kunnen mensen zelf hun reactievermogen testen door te racen op een druk bezet circuit. Hoe langer je de andere auto’s weet te ontwijken, hoe hoger je score. Doel van deze activatie is om leads te genereren en de deelnemers aan de game daarna een overzicht te sturen van de diverse racehorloges.

Het is tijdens dit soort opdrachten dat we ons bij Capital Advertising realiseren hoe bijzonder het is dat we als marketingbureau uit Den Bosch werken voor een internationaal merk als Invicta. Dat de prachtige beelden die we hebben geschoten wereldwijd te zien zijn. Op de social media van Invicta en Juan Manuel Correa, bij alle winkels van Invicta en zelfs op Times Square in New York.

 

Wil je zelf net als Invicta ook het maximale halen uit je (sport)sponsoring? Neem dan contact met ons op.


Den Bosch

‘s-Hertogenbosch
Het Zuiderkruis 23b
5215 MV ‘s-Hertogenbosch
073 613 30 30
info@capitaladvertising.nl

Amsterdam

Amsterdam
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
020 760 48 10
info@capitaladvertising.nl