NN Running Team | Mission Marathon

De Olympische Spelen van Tokyo komen dichterbij. Dit betekent dat er voor de atleten steeds minder kansen zijn om de olympische limiet te lopen. Zeker in een jaar waarin het doorgaan van een event eerder uitzondering dan regel is. Om deze atleten een laatste strohalm te bieden bij het lopen van de olympische limiet, besloot NN Running Team zelf een marathon te organiseren.

Jos Hermes, directeur Global Sports Communication : “Ook in deze tijd willen we laten zien dat we er alles aan doen om atleten een kans te bieden op een marathon. In dit geval is het extra bijzonder omdat het een kwalificatie is voor de Olympische Spelen. Ik ben er trots op dat titelsponsor NN Group ons ook in deze tijd steunt. Samen willen we de Olympische droom van al die atleten waarmaken.”

De marathon zou plaatsvinden op 11 april in Hamburg. Capital Advertising kreeg de opdracht een voorstel uit te werken voor de naam, slogan en campagne van dit event.

Officieel gezien was het niet de Hamburg Marathon. Daarom moesten we zowel uit het vaarwater van Hamburg Marathon blijven, als binnen de richtlijnen van het IOC de connectie leggen met de Olympische Spelen. Trademarks als ‘Tokyo 2020’, Olympics en de kenmerkende vijf ringen moesten worden vermeden. Uiteindelijk leidde het tot:

De snelste weg naar Tokyo

Naast een laatste strohalm voor atleten om de olympische limiet te lopen, was Mission Marathon ook een uitgelezen mogelijkheid voor atleten, die zich al gekwalificeerd hebben, om zichzelf voor te bereiden op de olympische marathon. Onder andere wereldrecordhouder Eliud Kipchoge verscheen aan de startlijn van Mission Marathon. Dit zou een terugkeer betekenen naar de stad waar hij in 2013 zijn debuut op de marathonafstand maakte. Sindsdien heeft hij een indrukwekkend trackrecord neergezet door maar liefst 11 van zijn 13 marathons te winnen. Ook is hij de eerste man die een marathon onder de 2 uur heeft gelopen en verdedigt hij in Tokyo zijn olympische titel. Kortom, een bijzonder weerzien met de plek waar het allemaal begon.

Zover kwam het uiteindelijk niet. Nogmaals werd duidelijk hoe groot de uitdaging was voor NN Running Team bij het organiseren van een marathon in de huidige omstandigheden. Ongeveer een week voordat het startschot van NN Mission Marathon zou klinken ging Hamburg in lockdown.

Vliegensvlugge missie

Met Hamburg in lockdown kwam Mission Marathon op losse schroeven te staan. En hiermee natuurlijk ook de olympische droom van veel atleten. NN Running Team schakelde vliegensvlug en onthulde een nieuwe locatie voor het event: Twente Airport in Enschede.

Ook voor ons ontstond er hierdoor een nieuwe missie. Alle marketinguitingen moesten zo snel mogelijk worden omgezet naar de nieuwe locatie. Door de startdatum een week op te schuiven ontstond er precies genoeg tijd voor iedereen om van het event alsnog een groot succes te maken.

18 april 2021 om 8:30 uur was het moment daar: Misson Marathon werd gehouden op Twente Airport in Enschede. Na 2 uur, 4 minuten en 30 seconden bereikt de gedoodverfde winnaar Eliud Kipchoge als eerste de finishlijn. Vervolgens duiken verschillende atleten op de landingsbaan van Enschede onder de olympische limiet. Een overweldigend succes en een perfecte afsluiting van een mooie campagne. Missie voltooid!

Ook scoren met een sportieve campagne?

Bij Capital Advertising zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwe klanten. Mensen die doelen willen halen en onze inbreng waarderen. Bent u zo'n klant en bent u op zoek naar een goed bureau? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.


Den Bosch

‘s-Hertogenbosch
Het Zuiderkruis 23b
5215 MV ‘s-Hertogenbosch
073 613 30 30
info@capitaladvertising.nl

Amsterdam

Amsterdam
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
020 760 48 10
info@capitaladvertising.nl