NN Running Team

Vooroplopen met het NN Running Team

Atleet Jos Hermens begon in 2017 het NN Running Team, het eerste professionele hardloopteam ter wereld, met als doel om de hardloopsport naar een hoger niveau te tillen en om van een individuele sport een teamsport te maken. Vanaf het prille begin is Capital Advertising bij dit succesvolle project betrokken.

Het NN Running team bestaat uit de absolute top van de hardloopwereld en heeft een revolutie in de hardloopwereld teweeggebracht. Nog niet zo heel lang geleden was het een sport waar individuen het tegen elkaar opnemen en nu is het een teamsport geworden.

Een van de leden van NN Running Team is de Keniaan Eliud Kipchoge (1984, bijgenaamd ‘de filosoof’). Van de tien marathons waar hij aan de start stond, won hij er negen. Ook voormalig olympisch kampioen op de 5000 en 10.000 meter Kenenisa Bekele en de snelste Nederlandse man op de marathon Abdi Nageeye zijn lid van deze ijzersterke formatie.

Initiatiefnemer en drijvende kracht Jos Hermens (Global Sports Communication) hoopt dat er op het gebied van professioneel hardlopen meer teams komen zoals het NN Running Team. Zodat de hardloopsport een volgende fase ingaat van verdere professionalisering en verhoging van de attractiviteit en concurrentie.

De ploeg wil ook op het gebied van communicatie vooroplopen en daarbij helpt Capital Advertising. Samen zetten we in op social media om fans in binnen- en buitenland te boeien en te binden. Capital Advertising zorgt onder andere door middel van applicaties dat de database een vlucht neemt. De effectiviteit van deze inspanningen is gebleken bij de Marathon van Berlijn en de Londen Marathon, waar Eliud Kipchoge won met een tijd van 2.04.27.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat het team beter inzage krijgt in de fan-profielen. Het is van belang om te weten wie je fans zijn en hoe je ze betrokken houdt. Kortom, interactieve communicatie op het niveau van de ploeg. Een win-win situatie.

Spreekt ons werk voor NN Running Team u aan?

Bij Capital Advertising zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwe klanten. Mensen die doelen willen halen en onze inbreng waarderen. Bent u zo'n klant en bent u op zoek naar een goed bureau? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.


Den Bosch

‘s-Hertogenbosch
Rijnstraat 495a
5215 EJ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon: 073 613 30 30

Amsterdam

Amsterdam
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
Telefoon: 020 760 48 10