Een week zonder vlees

Voor een producent van plantaardig voedsel is de Week zonder Vlees (5 tm 11 maart jl.) natuurlijk het uitgelezen moment voor ‘rumour around the brand’. Daarom heeft Capital Advertising samen met SoFine ‘The Road Show’ ontwikkeld en uitgevoerd, die consumenten van Maastricht tot Amsterdam naast verrassend lekker eten ook een portie ‘food for thought’ voorschotelde.

SoFine is een merk dat met verschillende plantaardige producten in de schappen ligt bij supermarkten in heel Nederland. Na een duidelijke briefing hebben we in korte tijd ‘The Road Show’ kunnen realiseren. Een doeltreffend concept dat naadloos aansluit bij de wens om op een originele manier meer bekendheid te genereren. Zo is het merk zichtbaar geweest bij het NOS-Journaal en werd de actie door tal van andere media opgepikt.

Capital Advertising verzorgde het creatieve concept en was verantwoordelijk voor de gehele uitvoering. Uit data-analyse blijkt dat de activatie online een groot succes is geweest. De verwachte mediawaarde en de omvang van het bereik zijn ruimschoots behaald.

Eten zonder vlees of vis krijgt een steeds hipper imago. In Nederland zijn naar schatting 1 miljoen vegetariërs en enkele miljoenen ‘flexitariërs’, mensen die bewust zo nu en dan vlees en vis van hun bord laten. De laatste groep groeit explosief, niet alleen vanuit gezondheidsoverwegingen maar ook vanuit respect voor de natuur. Het lijkt een trend die definitief doorzet. Ook in de horeca wordt er op dit veranderende consumptiepatroon ingespeeld. Plantaardige gerechten staan steeds prominenter op de kaart.

Ook op zoek naar een allround partner voor uw campagne?

Bij Capital Advertising zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwe klanten. Mensen die doelen willen halen en onze inbreng waarderen. Bent u zo'n klant en bent u op zoek naar een goed bureau? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.


Den Bosch

‘s-Hertogenbosch
Het Zuiderkruis 23b
5215 MV ‘s-Hertogenbosch
073 613 30 30
info@capitaladvertising.nl

Amsterdam

Amsterdam
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
020 760 48 10
info@capitaladvertising.nl