Shimano | Part of the Team

Shimano is al jaren als sponsor actief in de wielersport. Veel World Tour wielerteams worden ondersteund door de grootste producent van fietsonderdelen ter wereld. Niet alleen financieel, maar ook met raad en daad. Om deze sponsoring meer lading te geven en de bewustwording onder het wielerpubliek te vergroten, schakelde Shimano Capital Advertising in voor een activatie. We richtten ons specifiek op de sponsoring van Team Sunweb, met wie Shimano al sinds de oprichting een zeer warme band onderhoudt. Shimano mag hier gerust 'Part of the Team' worden genoemd.

De relatie tussen Team Sunweb en de technisch specialisten van Shimano is vergelijkbaar met de band tussen de (amateur)wielrenner en zijn fietsenmaker. Het draait om deskundigheid, vertrouwen, inzet en passie. We ontwikkelden daarom een offline én online activatie waarbij de fietsliefhebber werd gevraagd wat hun fietsenmaker nou zo speciaal maakt.

De ‘Part of the Team’ campagne was met lifesize displays prominent aanwezig bij alle dealers van het fietsenmerk Cervélo, partner van Team Sunweb. Daarnaast kwam veel traffic naar de speciale online actiepagina via posts, video's en bannercampagnes, gericht op fietsliefhebbers in Nederland, België en Duitsland. Winnaars van de actie zijn in 2021 zelf ook even 'Part of the Team' wanneer ze als VIP de tourstart zullen meemaken of mogen deelnemen aan een clinic van Team Sunweb. 

Alle KPI’s zijn gehaald: een miljoenenbereik, duizenden inschrijvingen, tientallen tevreden dealers, enkele bijzonder gelukkige winnaars en een zeer tevreden klant en bureau. De campagne zal binnenkort dan ook worden uitgerold in samenwerking met andere wielerteams. Wordt vervolgd!

Spreekt ons werk voor Shimano u aan?

Bij Capital Advertising zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwe klanten. Mensen die doelen willen halen en onze inbreng waarderen. Bent u zo'n klant en bent u op zoek naar een goed bureau? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.


Den Bosch

‘s-Hertogenbosch
Het Zuiderkruis 23b
5215 MV ‘s-Hertogenbosch
073 613 30 30
info@capitaladvertising.nl

Amsterdam

Amsterdam
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
020 760 48 10
info@capitaladvertising.nl